לחמניות טעימות ללא גלוטן – מתכון

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp

כל אחד יכול ליהנות ממאפה טעים וגם ללא  גלוטן, אתגרנו את חב’ שמרית בבקשתינו לקבל מתכון עבור אוכלוסיית שוחרי הבריאות וחולי אצלייאק , התגובה היתה מהירה, ניסינו טעמנו והמחמאות בבית לא אחרו לבוא…

דרגת קושי: קל מאוד.

מרכיבים לבצק:

500 גרם קמח ללא גלוטן

1/2 קובייה או 1/2 שקית שמרים טריים “שמרית”

שמרית - לחמניות ללא גלוטן. צילום: חיים אפריאט
שמרית - לחמניות ללא גלוטן. צילום: חיים אפריאט

1 כפית מלח

4 כפות שמן זית

2 ביצים בגודל L

עד 250 מ”ל חלב או מים

 ביצה טרופה להברשה

שומשום לקישוט

אופן הכנה:

  1. מערבבים במיקסר עם וו- גיטרה במהירות איטית, את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד גמיש אך קצת דביק.
  2. משהים מכוסה למשך כ-30 דקות.
  3. בידיים רטובות מכדררים כדורים קטנים ומניחים על נייר אפיה או בתבנית שקעים סיליקון. מתפיחים במשך כ-20 דקות נוספות.
  4. ניתן גם לייצר כיכר ארוכה בתבנית מוארכת, מתפיחים במשך כ-40 דקות נוספות.
  5. בעזרת מברשת לחה (עם מים או ביצה טרופה) מברישים בעדינות ומפזרים שומשום.
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל C°200 במשך כ- 12 עד 15 דקות ללחמניות וכ-25 עד 30 דקות לכיכר לחם. מצננים ומיד עוטפים בניילון ניצמד לשמירת טריות.

באדיבות השף קונדיטור של “שמרית” סטפן לייק . לבריאות

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp

הצטרפו עכשיו
לקבלת המלצות והטבות ישירות למייל

מתעניינים בקשר ישיר וקבוע?... הצטרפו גם לאינסטגרם!

פוסטים אחרונים