המלצת השבוע: מסעדת דולפין ים

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp

מסעדת דולפין ים חוגגת 50 שנה. חיבור, וקשר הדוק לירושלים, המון אהבה, נחישות, שרידות והיסטוריה שורשית מפוארת! 

בזמן שכ70% מהמסעדות בישראל נסגרות אחרי 5 שנים בממוצע, או במקרה הטוב מחליפות קונספט. מסעדת דולפין ים חוגגת מוניטין של 50 שנה. הסיפור המרתק של המסעדה – מיוחד ומרשים יד ביד עם הקולינריה עתירת הידע והניסיון של המסעדה:

מסעדת דולפין הוקמה ב1967 בשותפות עסקית ודו קיום מוצלח, בין הירושלמי שרגא רוזנצוויג, לבעלות הערבית. זוהי המסעדה הישראלית הראשונה שנפתחה בצד המזרחי של ירושלים. המסעדה מסמלת את החיים הדינמיים בירושלים.

מסעדת השבוע דולפין ים ,ההמלצה שלי רות ברונשטיין 106il ישראל לייף סטייל מגזין אוכל
מסעדת השבוע דולפין ים, ההמלצה שלי רות ברונשטיין 106il ישראל לייף סטייל מגזין אוכל

 

עד 86 המסעדה הייתה ממוקמת במזרח ירושלים. 12 פיגועים חוותה המסעדה ואף הרוג אחד מאורחיי המקום. בשלב מסוים התייאשו מהמצב ורצו לעזוב ולסגור, אישי ציבור כמו ניר ברקת, משה דיין וגולדה מאיר התערבו בעזרה וברצון להמשיך את האחיזה וההמצאות של המסעדה האהובה על שמנה וסלתה, במיקום האסטרטגי. המסעדה נכנעה לאינתיפאדה ופנתה לעבר מיקום אחר בנמל תל אביב עד ה1999, בימים אלו שהגעגועים לבית גברו החליט שרגא רוזנצוויג לחזור ולמקם את המסעדה בעירו האהובה ירושלים. משנת 2000 שרגא רוזנצוויג הקים את המסעדה המיתולוגית במרכז ירושלים בחלק המערבי. עובדיו המקצוענים והמנוסים של שרגא – יונתן כהן ומושיקו לוי, שאבו ממנו השראה וידע בתחום, אותם הפך לשותפיו במסעדת דולפין ים. “מערכת היחסים שלנו עם שרגא היא בדיוק כמו אב לבניו” מציין בגאווה יונתן כהן השותף. שרגא גידל דור המשך של מסעדנים מוכשרים, אשר מעניקים שירות אדיב ונעים לצד הקונספט היצירתי של מאכלי דגה באיכות בלתי מתפשרת. 

מידע על מיקום ועיצוב: המסעדה מרווחת (כ-300 מ”ר) ומארחת בו זמנית  כ-150 מקומות ישיבה. המסעדה מחולקת לשלושה חללים עיקריים. חלל מרכזי עורפי באווירה אינטימית, קומת גלריה לאירועים פרטיים או עסקיים וברחבה היוקרתית בחוץ, ישיבה במדרחוב מקסים ומואר, כולו מאבנים ירושלמיות אופייניות.

מרק דגים,מסעדת השבוע דולפין ים, ההמלצה שלי רות ברונשטיין 106il ישראל לייף סטייל מגזין אוכל
מרק דגים,מסעדת השבוע דולפין ים, ההמלצה שלי רות ברונשטיין

בין לקוחותיה המפורסמים של המסעדה נמנים שחקנים וזמרים בינלאומיים, פוליטיקאים, אנשי ביטחון, משפט ואקדמיה וביניהם: אליזבת טיילור, פרנק סינטרה, הנרי קיסינג’ר, פט בון, הנשיאים יצחק נבון ושמעון פרס, רוה”מ יצחק רבין, הרמטכ”ל ושר הביטחון משה דיין, מאיר דגן, יובל דיסקין, השופטת דליה דורנר, השופט אהרון ברק, יורם גאון, עומרי כספי, ניר ברקת, טל מרום אשת התקשורת ועוד רבים. כעת גם אנחנו משפחת ברונשטיין ♥ …

המסעדה מתמחה במאכלי דגה, פירות ים, סלטי דגים, פסטות וסלטים. המנות מבוססות על מטבח עשיר המשלב בין אוכל בסגנון צרפתי ליווני ים תיכוני עם טאץ’ אישי. מאוד מפתיע ולא אופייני הקונספט הקולינרי, בעיר שאין לה גישה לנמל דייגים ואינה כשרה בירושלים. השאלה הראשונה שהעלתה בי ספק רב, הכיצד? בחירת הדגים, טריות הדגים, טיפול בסוגי דגים הם המאסט למסעדה כזו, הקיימת כבר 50 שנה. אני שואלת בסקרנות:

איך אתם מצליחים לספק למסעדה במהירות דגה טריה? ומהיכן הידע בתחום? בכל זאת מסעדה ותיקה שורדת רק אם מצליחה לשמר ולחדש טעמים מעבר לניהול מוצלח, המנהל השרמנטי מציין בפני: “יפה שאלת, מקור הידע בבחירת הדגה, בסוגי הדגים והטיפול בהם, עבר בירושה לשרגא מאמו, השמועה בעיר מצינת ששרה נחשבה לסוחרת הדגים הכי ממולחת של ירושלים, בעלת חנות דגים בשוק מחנה יהודה, למשפחתה הייתה ספינת דיג ובעלת ידע בתחום עוד מדורי דורות.

הארוחה הייתה מושלמת!  מעוררת התפעלות והפתעה משמחת. המסעדה דולפין נרשמה במשפחתנו למועדפת בירושלים, אליה נשמח במיוחד לעלות לירושלים  מתל אביב.  

מנת סביצ'ה, יין בוטיק, ומגוון סלטים למנה ראשונה, מסעדת השבוע דולפין ים, ההמלצה שלי רות ברונשטיין
מנת סביצ’ה, יין בוטיק, ומגוון סלטים למנה ראשונה,

התפריט מגוון, כל המנות שאכלנו מומלצות, לא יכולנו להזמין את כל התפריט, אבל אסור לפספס: מנה ראשונה –  סלט סביצ’ה תותים, מוגש בכוס זכוכית ענקית מרשימה ומעוררת תיאבון בצבעוניות ההגשה, מנה המספיקה לשני סועדים כמנה ראשונה, לשמחתנו נוסף לנו לסלט מילון ואפרסקים (העונה)במקום תותים. מנה מצוינת קיצית במיוחד! עוד בראשונות:

ראשונות בתפריט :

אצבעות דגים מטוגנות (46 ₪), שרימפס עשויים בגריל/מטוגנים/בטמפורה/מוקפצים ברוטב לבחירה (46 ₪), קלאמרי מטוגן (46 ₪), סרטנים קטנים רכים מטוגנים (50 ₪), חצאי מולים מוקפצים ומוקרמים בשמנת, טרגון ופרמז’ן (46 ₪), קרפצ’יו לוקוס (46 ₪) פטריות ממולאות בייבי שרימפס ברוטב שמנת (46 ₪), חציל בלאדי קלוי עם טחינה וצנוברים (28 ₪), סלט דליה – עגבניות קצוצות עם כוסברה ובצל, עם או בלי חריף (32 ₪), סלט ירוק בליווי גבינת פטה ואגוזים (32 ₪), סלט ישראלי (32 ₪), מרק היום (32 ₪), מרק דגים (38 ₪), מרק פירות ים (42 ₪).

פלטת סלטים: כרוב וחמוציות, סלט איקרה, סלט סלק, סלט גזר, ועוד מגוון סלטי עונה טריים, הכל נכלל בתפריט עסקי מוגש עם פוקאצ’ה חמה וטריה, שתיה קלה וחמה, במחיר המנה העיקרית.

המנה המיוחדת, ההמלצה שלי:

סקאלופ (קוקי סאן ז’אק) בתוספת שרימפס ברוטב שמנת רוקפור (116 ₪)

סקאלופ (קוקי סאן ז'אק) בתוספת שרימפס ברוטב שמנת רוקפור, ההמלצה שלי רות ברונשטיין
סקאלופ (קוקי סאן ז’אק) בתוספת שרימפס ברוטב שמנת רוקפור, ההמלצה שלי רות ברונשטיין

עוד במיוחדים: שרימפס מקולפים – יין לבן ושום, שמנת וחרדל, שמנת לימון ונענע, שמנת ופטריות, עגבניות פיקנטי, חריף מתוק, על שיפוד בגריל, מטוגנים, בטמפורה (90 ₪) קלאמרי מטוגן (84 ₪), קלאמרי שלמים על הגריל ברוטב שום, לימון, זיתים, ונגיעות עגבניה (88 ₪), מולים ברוטב יין לבן, שום ופטרוזיליה (84 ₪), חצאי מולים מוקפצים ומוקרמים בשמנת, טרגון ופרמז’ן (84 ₪) סרטנים קטנים רכים ומטוגנים (96 ₪), סרטים כחולים עשויים בתנור ברוטב יין לבן וגבינת רוקפור (96 ₪)שרימפס וקלאמרי שלמים עשויים על הגריל ברוטב שום, לימון, זיתים, צלפים ובזיליקום (102 ₪), פלטת פינוקים: שרימפס וסקאלופ ברוטב חריף מתוק, מולים ברוטב שום, שרימפס וסקאלופ בלימון ונענע (108 ₪), פלטת פירות ים מעורבת: שרימפס קלאמרי, סרטנים ומולים בציר דגים ועגבניות /שום ויין לבן (108 ₪), סקאלופ ברוטב בשר סרטנים ושמנת (116 ₪),

דגים: פילה בס על הגריל בתיבול אישי, כל הדגים מוגשים עם רוטב לבחירה – יין לבן ושום, שמנת חרדל, שמנת לימון ונענע, שמנת לימון וצלפים, שמנת ופטריות)

מבחר הדגים כולל: מושט  (82 ₪), בורי (82 ₪) סטייק סלמון (88 ₪)  פורל (92 ₪) , אצבעות דגים מטוגנות (84 ₪) , דניס (92 ₪)בס (92 ₪), מוסר (92 ₪), לברק (92 ₪), ברמונדי (90 ₪), ברבוניות (98 ₪), סולבה (92 ₪), פלטת דגים מעורבת – שלושה נתחי פילה שונים על הגריל (98 ₪), דג גדול למספר סועדים, לוקוס/מוסר/מרלאן, מטוגן או בגריל (120-135 ₪). פילה מוסר ים ברוטב בלאדי ,לימון, שום, זיתים, צלפים, ונגיעות עגבנייה (108 ₪), פילה בס ברוטב שמנת, תרד ופלפלים (108 ₪), לברק/דניס בתנור עם עשבי תיבול (102 ₪), פורל מטוגן עם שקדים בליווי אננס ורוטב תפוז (102 ₪),  (115 ₪), סולבה פטריות – פילה סולבה בליווי פטריות מוקפצות עם בצל (108 ₪), נתח סלמון מובחר אפוי בתנור עטוף בפסטו ושום (102 ₪).

מסעדת השבוע דולפין ים, ההמלצה שלי רות ברונשטיין 106il ישראל לייף סטייל מגזין אוכל
מסעדת השבוע דולפין ים, ההמלצה שלי רות ברונשטיין 106il ישראל לייף סטייל מגזין אוכל

פילה לוקוס משופד ברוטב לימון נענע, פילה בר ים ברוטב בשר סרטנים וצנוברים, פלטת פירות ים זוגית, פלטת בשרים זוגית ועוד. במסגרת חגיגות ה-50  לדולפין ים סדרת יינות בוטיק במהדורה מיוחדת,  מיקב אורטל מצפון רמת הגולן, יין לבן יבש מענבי רוסאן-ויונייה, (רק 1200 בקבוקים) לצד בר משקאות מגוון מסוגי יינות איכותיים. התפריט בדולפין ים כולל מגוון דגים ופירות ים טריים, לצד בשרים, פסטות, סלטים, מנות צמחוניות ומנות ילדים,

גם אלו שממש רוצים בשר, קיים תפריט מגוון: רצועות חזה עוף עם נודלס, צ’ילי סויה וירקות (78 ₪), פרגית בגריל ברוטב חרדל, דבש ושום (84 ₪), סטייק אנטריקוט, כ-300 גר’ (115 ₪), סטייק פילה בקר, כ-300 גר’ (120 ₪), שניצל וינאי מפילה עגל (105 ₪), קבבוני טלה בליווי רוטב עגבניות פיקנטי (78 ₪), צלעות טלה מובחרות (135 ₪).

פסטות: פסטה שמנת פטריות (72 ₪), פסטה ברוטב עגבניות (72 ₪), פסטה שמן זית ושום (72 ₪), פסטה פירות ים (82 ₪), אטריות אורז מוקפצות עם ירקות ברוטב סויה וסילאן – טבעוני (72 ₪).

מנות ילדים: שניצלונים וצ’יפס (42 ₪), פסטה ברוטב עגבניות (42 ₪), צ’יפס (12 ₪).

דולפין ים –  שמעון בן שטח 9, מרכז העיר, ירושלים  12:00-23:00 להזמנות: 02-6232272

  www.seadolphin.co.il

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp

הצטרפו עכשיו
לקבלת המלצות והטבות ישירות למייל

מתעניינים בקשר ישיר וקבוע?... הצטרפו גם לאינסטגרם!

פוסטים אחרונים