מתכון שף למרק דלעת ובטטה

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp

מתכון מרק דלעת ובטטה בדיוק לעונת הסתיו והחורף הקרב,  של השף: עמיר אילן – דן גורמה

רכיבים ל-8-6 מנות

1/2 ק”ג דלעת קלופה

1/2 ק”ג בטטה קלופה

4 שיני שום קלופות

1 כף שמן זית

3 בצלצלי שאלוט או בצל בינוני קצוץ

1/2 כפית אגוז מוסקט

2 כפות שורש כורכום טרי מגורד  (חוות תקוע משווקת ברשתות)

1 כפית שורש ג’ינג’ר טרי קצוץ

מלח ופלפל לבן טחון

1 ליטר ציר ירקות או מים

1/4 כוס שמנת מתוקה או קרם קוקוס

2 כפות גרעיני דלעת מטוגנים להגשה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. חותכים את הדלעת והבטטה לחתיכות אחידות, מניחים בתבנית צלייה, מוסיפים את שיני השום ואופים 10 דקות. מוציאים את השום (שומרים בצד) וממשיכים לצלות עד להתרככות הירקות.
  3. במקביל, מטגנים את הבצלים בסיר גדול עם כף שמן זית עד שהבצל מתרכך ונהיה שקוף. מוסיפים את הג’ינג’ר, שורש כורכום טרי, והתבלינים היבשים, וממשיכים לטגן כמה דקות עד שעולה ארומה טובה. מוסיפים לסיר את הירקות הצלויים, השום והציר או המים, מביאים לרתיחה. מנמיכים להבה וממשיכים לבשל ללא כיסוי כ-20 דקות, עד להצטמצמות והסמכה קלה של הנוזלים.
  4. בעזרת בלנדר מוט מרסקים את הירקות למרקם חלק. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מעבירים לקעריות אישיות, מקשטים במעט שמנת מתוקה או קרם קוקוס. זורים מעל גרעיני חמנייה ומגישים.

 

צילום המתכון : שרית גפן יח”צ: סיגל הוברמן

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email
WhatsApp

הצטרפו עכשיו
לקבלת המלצות והטבות ישירות למייל

מתעניינים בקשר ישיר וקבוע?... הצטרפו גם לאינסטגרם!

פוסטים אחרונים